Monday, February 28, 2011

Monıca Roccoforte Foto

our liquor Mandarins Mandarins

Mandarinetto
500 gr di mandarini non trattati
500 gr di alcool
370 gr di zucchero
500 gr di acqua e........un pizzico di zafferano

Togliere le scorze ai mandarini (togliendo la parte bianca) con un coltellino affilato

Farle macerare nell'alcool per 15 giorni.
Dopodichè far bollire acqua e zucchero e aggiungerla al liquido quando è raffreddata.
Filtrare e attendere 7 giorni prima di gustare il liquore, possibilmente leggendo questa poesia:


'A Madonna d"e mandarine, di Ferdinando Russo

Quanno ncielo n'angiulillo
chello nun ago which has the FA ',
' O Lord int'a na cell
very dark 'or nzerrà ago.

Po 'if you vote in n'ato and says
- Fa ca veni San Pietro!
And St. Peter cumparisce:
- Neh, Signa, nuvità?

- Dint "a very dark cell
n'angiulillo is nzerrato:
miettammillo on bread and water
sin has made nu sin!

And St. Peter Acala 'to head
and answers: - Yes, sir!
Dice Dio: - Ma statt'attiento
ch'ha da sta' vintiquatt'ore!

L'angiulillo, da llà dinto,
fa sentì tanta lamiente…
- Meh, Signò, dice San Pietro,
pè sta vota…nun fa niente…

- Nonzignore! Accussì voglio!
Statte zitto! dice Dio;
si no ognuno se ne piglia!
'N Paraviso cummann'io!

E San Pietro avota 'e spalle.
Da la cella scura scura
l'angiulillo chiagne e sbatte,
dice 'e metterse paura!

Ma 'a Madonna, quanno ognuno
sta durmenno a suonne chine,
annascuso 'e tuttequante
va e lle porta 'e mandarine

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